Er dørstokkmila lang? Bli med på Bootcamp i prosjektledelse

Kompetanseutvikling

3 min. lesning

Vi kjenner alle til den berømte dørstokkmila. Du tenker at du skal sette i gang med trening for å nå målet ditt, men vet ikke hvor du skal begynne og hva du skal gjøre. Slik er det også for deg som ønsker å bli prosjektleder – det finnes en jungel av kurs og det er vanskelig å vite hva man skal velge. Et raskt Google-søk gir 346 gode svar.

I dette blogginnlegget presenterer vi et godt forslag for deg som har lite erfaring med prosjektledelse og har et ønske om å videreutvikle deg i denne retningen.

Bootcamp gir deg pushet du trenger

Bootcamp i prosjektledelse gir deg en pangstart og et godt fundament på veien mot målet ditt om å bli prosjektleder. Kurset fokuserer på det grunnleggende ved et prosjekt og gir deg kunnskapen og verktøyene for å bli en god prosjektleder.


Intensivkurs for deg som ønsker å bli prosjektleder. Les mer om bootcamp her.


Bootcamp fokuserer på følgende temaer:

  • Bli kjent med de viktigste teknikkene og metodene som brukes i planlegging og gjennomføring av prosjekter
  • Forstå hvordan ulike typer mennesker og roller utfyller hverandre i et team
  • Forstå hvorfor og hvordan planleggingsfasen påvirker hvor vellykket prosjektet blir

"Hva et prosjekt er? Det sier seg selv."

Gjør det egentlig det? Vet alle hva et prosjekt egentlig er? Mange virksomheter feiltolker det mange mener er et selvforklarende spørsmål. Men det selvforklarende spørsmålet er faktisk akkurat det man må begynne med for å sikre et vellykket prosjekt. Nettopp fordi prosjekter krever en annen måte å jobbe på enn vanlig.

Det er akkurat som å være nybegynner på styrketrening og ta markløft med for tunge vekter. "Selvfølgelig vet jeg hvordan jeg gjør det", vipps så hadde du kink i ryggen. Det gjør vondt, det tar tid å komme seg og pengene du la igjen på treningssenteret er bortkastet. Kunnskap og erfaring er nøkkelen til suksess og det kan man ikke ta som en selvfølge at man vet, hvis du faktisk aldri har lært deg det.

Vi ser de samme tendensene i mange virksomheter. Antallet prosjekter er økende. I tillegg øker de i kompleksitet og omfang. Ett av to fysiske prosjekter feiler. To av tre IKT-prosjekter feiler og tre av fem prosjektledere feiler.

Dette ønsker vi selvsagt å unngå, og noen ganger så må man innse at du kanskje ikke var så trygg på det som trodde. Du må begynne på et nivå som gir deg kunnskapen du trenger for å bli prosjektleder.

Ikke overdriv

Det er ikke noe poeng å ta de såkalte skippertakene. Går du fra å ikke trene til å trene syv ganger i uken så er det sannsynlig at utfallet blir som følger: det kommer til å stoppe opp, du kommer til å bli lei, du kan risikere å få en overbelastning og plutselig endte du opp i sofaen igjen. Ærlig og brutalt, men vi har vel alle vært der.

Start rolig og ta et steg av gangen. Vi hjelper deg med å finne den riktige veien å gå i et tempo som er håndterbart. Det er mye kunnskap du skal tilegne deg i prosjektledelse og da gjelder det å starte riktig. Vår bootcamp i prosjektledelse vil gi deg en trygg og god start. Så hjelper vi deg med å finne riktig kurs og/eller sertifisering som passer dine behov videre.

Sammen skal vi nå målet!

Les mer om bootcamp i prosjektledelse


Charlotte er ansvarlig for det administrative rundt kursgjennomføringer og daglig oppfølging av våre deltakere som bestiller kurs og sertifiseringer på nett. Har du spørsmål om Metier OEC sine kurs eller sertifiseringer, er Charlotte riktig person å spørre.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

De 10 mest leste blogginnleggene i 2021

Da var nok et annerledes år over. Vi har tatt et tilbakeblikk på året som har gått og sett på hvilke blogginnlegg som dere likte best og som engasjerte dere mest. Her finner du mye godt fagstoff om ledelse, prosjektledelse, smidig metodikk - og mye mer. Vi håper du finner det nyttig. God lesing!

Repetisjon: Nøkkelen til å bevare ny kunnskap

Innenfor pedagogikken og psykologien har man forsket på hvilken effekt repetisjon har for læring. Det viser seg, ikke så overraskende, at repetisjon fremmer læring. Men det er stor forskjell på læring for å bestå en eksamen eller en sertifisering, og læring for å bevare ny kunnskap og faktisk endre måten man jobber på. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på den siste formen for læring hvor man har et ønske om å sette ny kunnskap ut i praksis. Hva skal til for å lykkes med å ta i bruk ny kunnskap, og hvordan lærer vi best?

11 blogginnlegg om prosjektledelse fra start til slutt

Prosjektledelse gir rom for nye karrieremuligheter og personlig utvikling. Samtidig er det et stort fagfelt, og en prosjektleder har ofte mange tråder å holde i. Vi har samlet noen av de mest aktuelle blogginnleggene for temaet, som vi tenker kan være til nytte for deg som er enten ny eller erfaren prosjektleder.