En kortere vei til PMP® -sertifisering

Sertifiseringer og standarder

3 min. lesning

Metier OEC har i samarbeid med DNV utviklet et nettbasert kurs som leder til den anerkjente sertifiseringen PMP® (Project Management Professional). I dagens arbeidsmarked blir det stadig viktigere å dokumentere, profesjonalisere og formalisere egen kompetanse. Det styrker din posisjon ved ansettelser, og gir deg økte karriereveier. Formalisering av egen prosjektlederkompetanse bidrar også til å øke din egen kunnskap og trygghet i rollen som prosjektleder.

LES OGSÅ: Hvorfor ta en sertifisering i prosjektledelse

Med PMP® i ryggen tilegner du deg det globale fagspråket noe som kan gi deg arbeidsmuligheter utover landegrensene. Project Management Institute (PMI®) ble etablert i 1969 og er mest kjent for å være organisasjonen bak, "A Guide to the Project Management Body of Knowledge" også kjent som “PMBOK®”. Boken er ansett som en av de viktigste og mest betydningsfulle bøkene innen prosjektledelse. PMI® tilbyr denne anerkjente sertifiseringen som baserer seg på denne boken, Project Management Professional (PMP®).


Les mer om PMP nettkurs som leder til Project Management Professional sertifisering.


Project Management Professional (PMP®)

Project Management Professional, også kjent som PMP®, er en sertifisering for erfarne prosjektledere. Sertifiseringen krever at du kan dokumentere arbeidserfaring som prosjektleder, og at du består eksamen.

Her er noen nøkkelopplysninger om PMP® som e-læring og eksamen:

 • E-læringen er pedagogisk delt opp i 15 leksjoner, blandet med praktiske eksempler, interaktive øvelser, sjekklister, caseoppgaver og quiz
 • Du har tilgang til nettkurset hvor som helst og når som helst i ett helt år, og dermed kan du legge opp løpet akkurat slik du ønsker
 • Du får tilgang til en database med 2000 test-eksamensspørsmål som du kan bruke til å øve deg til eksamen – 200 spørsmål per test-eksamen
 • I konkurranse med 250 kandidater har Metier OEC sin e-læring blitt tildelt tredjeplass under den internasjonale prisutdelingen E-Learning Awards i London.
 • Eksamenstype er flervalg/multiple-choice
 • Antall eksamens spørsmål er 200
 • Varighet på eksamen er 4 timer
 • Forkunnskaper
  • Ved minimum bachelorgrad (treårig høgskoleutdanning) må du ha:
   Minimum 3 års prosjekterfaring som inkluderer minst 4500 timer med å lede eller veilede prosjektaktiviteter. De 4500 timene må være innenfor alle 5 fasene i prosjektets livssyklus. 35 timer med formell prosjektledelsesutdanning eller kurs.
  • Ved generell studiekompetanse fra videregående skole må du ha:
   Minimum 5 års prosjekterfaring som inkluderer minst 7500 timer med å lede eller veilede prosjekt-aktiviteter. Disse 7500 timene må være innenfor alle 5 fasene i et prosjekts livssyklus. 35 timer med formell prosjektledelsesutdanning eller kurs.
  • 35 timer formell prosjektopplæring/prosjektkurs
 • Eksamensavgift: $405 for PMI-medlemmer og $555 dersom du ikke er medlem – denne betales til PMI ved eksamenspåmelding.

Det stilles også krav til vedlikehold av PMP®-sertifiseringen gjennom PDU´er.

Trenger du veiledning for hvordan du skal komme i gang?
Les våre 7 steg for å bli sertifisert Project Management Professional

PMI is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMBOK is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMP is a registered mark of the Project Management Institute, Inc.

Les mer om PMP nettkurs som leder frem til en Project Management Professional sertifisering


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva er P30® og hva kan det brukes til?

P3O® står for Portfolio, Programme and Project Offices og er et rammeverk og en metode. Den hjelper organisasjoner med å organisere og forvalte arbeidet til det vi i Norge ofte kaller et prosjektkontor, som gjerne forkortes til PMO (Project Management Office).

Nytt e-læringskurs: PRINCE2 i små prosjekter

PRINCE2® er en anerkjent prosjektledelsesmetode som er fleksibel og kan benyttes i de fleste prosjekter og bransjer. Dette gjør at den i mange tilfeller er for omfattende. Det er et prinsipp i PRINCE at rammeverket skal tilpasses prosjektet. Her møter man ofte på utfordringer i de mindre prosjektene hvor man ønsker å følge god praksis uten å bruke unødvendig mye tid på formaliteter.

Så mye tid bruker du på å ta en sertifisering i PRINCE2 Agile®

PRINCE2 er et utbredt og anerkjent rammeverk for prosjektledelse som passer til alle typer prosjekter - også smidige prosjekter. PRINCE2 Agile er en  sertifisering som bygger videre på PRINCE2 og ser på hvordan man bør tilpasse PRINCE2 til å fungere sammen med smidige metoder. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva som kreves for å bli sertifisert i PRINCE2 Agile.