En kortere vei til PMP sertifisering

En kortere vei til PMP® -sertifisering

Skrevet av Christine Køster - 6. juli 2016

Metier OEC har i samarbeid med DNV utviklet et nettbasert kurs som leder til den anerkjente sertifiseringen PMP® (Project Management Professional). I dagens arbeidsmarked blir det stadig viktigere å dokumentere, profesjonalisere og formalisere egen kompetanse. Det styrker din posisjon ved ansettelser, og gir deg økte karriereveier. Formalisering av egen prosjektlederkompetanse bidrar også til å øke din egen kunnskap og trygghet i rollen som prosjektleder.

LES OGSÅ: Hvorfor ta en sertifisering i prosjektledelse

Med PMP® i ryggen tilegner du deg det globale fagspråket noe som kan gi deg arbeidsmuligheter utover landegrensene. Project Management Institute (PMI®) ble etablert i 1969 og er mest kjent for å være organisasjonen bak, "A Guide to the Project Management Body of Knowledge" også kjent som “PMBOK®”. Boken er ansett som en av de viktigste og mest betydningsfulle bøkene innen prosjektledelse. PMI® tilbyr denne anerkjente sertifiseringen som baserer seg på denne boken, Project Management Professional (PMP®).


Les mer om PMP nettkurs som leder til Project Management Professional sertifisering


Project Management Professional (PMP®)

Project Management Professional, også kjent som PMP®, er en sertifisering for erfarne prosjektledere. Sertifiseringen krever at du kan dokumentere arbeidserfaring som prosjektleder, og at du består eksamen.

Her er noen nøkkelopplysninger om PMP® som e-læring og eksamen:

 • E-læringen er pedagogisk delt opp i 15 leksjoner, blandet med praktiske eksempler, interaktive øvelser, sjekklister, caseoppgaver og quiz
 • Du har tilgang til nettkurset hvor som helst og når som helst i ett helt år, og dermed kan du legge opp løpet akkurat slik du ønsker
 • Du får tilgang til en database med 2000 test-eksamensspørsmål som du kan bruke til å øve deg til eksamen – 200 spørsmål per test-eksamen
 • I konkurranse med 250 kandidater har Metier OEC sin e-læring blitt tildelt tredjeplass under den internasjonale prisutdelingen E-Learning Awards i London.
 • Eksamenstype er flervalg/multiple-choice
 • Antall eksamens spørsmål er 200
 • Varighet på eksamen er 4 timer
 • Forkunnskaper
  • Ved minimum bachelorgrad (treårig høgskoleutdanning) må du ha:
   Minimum 3 års prosjekterfaring som inkluderer minst 4500 timer med å lede eller veilede prosjektaktiviteter. De 4500 timene må være innenfor alle 5 fasene i prosjektets livssyklus. 35 timer med formell prosjektledelsesutdanning eller kurs.
  • Ved generell studiekompetanse fra videregående skole må du ha:
   Minimum 5 års prosjekterfaring som inkluderer minst 7500 timer med å lede eller veilede prosjekt-aktiviteter. Disse 7500 timene må være innenfor alle 5 fasene i et prosjekts livssyklus. 35 timer med formell prosjektledelsesutdanning eller kurs.
  • 35 timer formell prosjektopplæring/prosjektkurs
 • Eksamensavgift: $405 for PMI-medlemmer og $555 dersom du ikke er medlem – denne betales til PMI ved eksamenspåmelding.

Det stilles også krav til vedlikehold av PMP®-sertifiseringen gjennom PDU´er.

Trenger du veiledning for hvordan du skal komme i gang?
Les våre 7 steg for å bli sertifisert Project Management Professional

PMI is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMBOK is a registered mark of the Project Management Institute, Inc. PMP is a registered mark of the Project Management Institute, Inc.

Les mer om PMP nettkurs som leder frem til en Project Management Professional sertifisering

Temaer: Prosjektsertifisering


Christine Køster

Skrevet av Christine Køster

Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida og er en ekte fotballjente fra Røa.

Mest leste artikler